Devlet Hastanesi Kanadı Kırık Atmaca İçin Seferber Oldu

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde kanadı kırık vaziyette bulunarak ilçedeki sağlık personeline teslim edilen atmaca, sağlık görevlisi tarafından Isparta Devlet Hastanesine getirildi. Hastanede 1 gün misafir edilen yaralı atmaca, tedavisinin yapılabilmesi için Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Devlet Hastanesi Kanadı Kırık Atmaca İçin Seferber Oldu
Isparta Sütçüler ilçesinde bir vatandaş tarafından kanadı kırık halde bulunan atmaca, ilçedeki bir sağlık personeline getirildi.

Kanadı kırık atmacayı Isparta Devlet Hastanesine getiren sağlıkçı Hayrettin Şevik, hastane idarecileri ve doktorları ile nasıl ve nerede tedavi edilebileceğini görüştü. Isparta Devlet Hastanesi yetkileri de kanadı kırık atmaca için seferber oldu. Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bilgi verilen atmaca, tedavisinin yapılması için Burdur Lisinia Doğal Hayatı Koruma Merkezine götürülmek üzere yetkililere teslim edildi.

Kanadı kırık atmaca ile ilgili bilgi veren Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Elif Adanır "Bugünkü hastamız kanadı kırık bir atmacaydı. Atmacayı Sütçüler’de bir vatandaş bularak sağlıkçı arkadaşlarımıza teslim etmiş. Sağlıkçı arkadaşımız tarafından Isparta’ya getirilen atmacanın kanadının nasıl tedavi edilebileceğini doktor arkadaşlarla görüştük. Ortopedi doktorlarımız tedavisi yapabileceğini düşünse de, yabani bir kuş olması nedeniyle, yanlış bir şey yapmamak için müdahale etmedik. Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri ile bağlantıya geçtik. Gelip atmacayı alıp Burdur’a ameliyat için götürdüler. Atmaca bir gece bizde misafir oldu" dedi.

Kaynak: İHA