Süreyya Operası'nın '10. Sanat Yılı' Kutlandı

Gala konserinde İDOB orkestrası ve solistleri, Mozart, Verdi, Offenbach ve Handel gibi bestecilerin eserlerini icra etti.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nin '10. Sanat Yılı', İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) ile düzenlenen gala konseriyle kutlandı.

İDOB orkestrası ve solistlerinin sahne aldığı program, Süreyya Operası'nın tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Konser öncesi konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Süreyya Operası'nın, Kadıköy Belediyesi ve İDOB'un dayanışması sayesinde sanatseverlerin takdirini kazandığını söyledi.

Nuhoğlu, Süreyya Operası'nın 10 yıldır sanatseverlerin vazgeçilmez mekanı olduğunu belirterek, 'Bu sahnede Devlet Operası'nın temsillerinin yanı sıra belediyemizin düzenlediği oda konserleri de yapılıyor. Bu konserlerin sayısı 10. yılında 365'e ulaştı. Ayrıca ulusal kuartetler ve İstanbul Uluslararası Müzik Festivali gibi etkinlikler de burada izleyiciyle buluşuyor. Belediyemizin genç yetenekler için düzenlediği tiyatro ve festival yarışmalarında da çok iyi sonuçlar elde edildi.' diye konuştu.

İDOB Müdürü Suat Arıkan da Süreyya Opera Sahnesi'nin, birçok uluslararası operayı sanatseverlerle buluşturduğunu kaydetti.

Gençlerin opera ve baleye teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Arıkan, 'Burada 650'ye yakın opera, 450'ye yakın bale temsili yaptık. Aynı zamanda sayısız, ücretsiz fuaye konserleri yaptık. Burada hava atacak halimiz yok, bunu yaptık diye. Aslında görevimizi yapmaya çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Şef Roberto Gianola yönetimindeki konserde, Alper Göçeri, Özgecan Gençer, Özge Kalelioğlu, Nesrin Gönüldağ, Ayten Telek, Deniz Yetim, Deniz Likos, Hande Ürben, Cenk Bıyık, Şebnem Ağrıdağ, Esra Ebacıoğlu Akcan ve Bülent Külekçi solist olarak sahne aldı.

Konserde, W. A. Mozart, Giuseppe Verdi, Jacques Offenbach ve George Frideric Handel gibi bestecilerin bilinen eserleri icra edildi.
Kaynak: AA