Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı Ve Kongresi'ne Doğru

Fuarda sağlık turizmi için özel bir bölüm oluşturulacak.

İzmir'de gelecek ay gerçekleştirilecek 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde sağlık turizmi için ilk kez özel bir bölüm oluşturulacağı, böylece fuarda turizmin yanı sıra sağlık sektörüne de katkı sağlanacağı belirtildi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri'nden (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, Fuar İzmir'in 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde Türkiye'nin doğal ve tarihi dokusu, kültürü, damak tadı, sağlık ve güzelliği tanıtılacak.

Ürdün'ün Akabe şehrinin uluslararası partner destinasyon, İçel'in partner il olduğu fuarda, sağlık turizmi için ilk kez özel bir bölüm oluşturulacak. Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle oluşturulan, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi'nin stratejik partner olduğu 'Sağlık Turizmi Özel Bölümü'nde ülkenin sağlık turizmi gelirlerini artıran sözleşmelere imza atılması bekleniyor.

Sağlık turizminin geliştirilmesine ve ülkenin sağlık imkanlarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlara tanıtılmasına yönelik düzenlenen özel konseptte, sektör temsilcileri dünyanın farklı bölgelerinden gelecek sağlık yatırımcılarıyla temaslarda bulunacak.

Sağlık turizmi için Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Umman ve Yunanistan'dan temsilciler gelecek.

Sağlık Turizmi Özel Bölümü'nde; kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acenteleri, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, yardım firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar stant açacak.

Ayrıca TÜRSAB ve Dünya Sağlık Turizm Konseyi iş birliği ile seyahat acenteleri için uluslararası akreditasyonu olan 'Seyahat Acentası Sağlık Turizm Eğitim ve Sertifika Programı' düzenlenecek. Dünya Sağlık Turizm Konseyi Eğitim Birim Başkanı Dr. Costantin Costantinidis tarafından verilecek eğitim 8 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA