Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması
Bursa’nın İnegöl ilçesinde OSB tarafından yaptırılan okul, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hizmete açıldı.

2002’de eğitime bütçeden ayrılan payın 11 milyar, şimdi ise 120 milyar olduğunu anlatan Yılmaz, "Eğitime ayrılan payı 10 katına çıkardık. Bunu, bu milletin daha iyi ve kaliteli eğitimi hak ettiğine inanan hükümet yaptı. 2002’deki 11 milyar TL, o dönemdeki bütçenin yüzde 10’una denk geliyor. Şimdiki 122 milyar yüzde 7’sine denk geliyor. Eğitimde 1. sıradayız. OECD ülkeleri milli eğitime yüzde 5,2sini harcıyor, biz yüzde 7’sini harcıyoruz. Onları yakaladık. Fatih projesi başlattık. En büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık. Sadece bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık. 30 binini şubatta, 20 bine yakınını da eylülde. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdı. Çok iyi bir noktadayız. Daha yapacaklarımız var. Derslikleri yaparak öğretmenlerimizin mali durumlarını geliştirdik. Yetmez. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileştireceğiz. Bakanlık bana devredildiğinde, öğretmenlerin statülerini geliştirme görevi verildi.
OECD’den daha iyi bir noktaya geleceğiz. Eğitim fakültelerini de daha iyi hale getireceğiz. İyi bir öğrenci iyi bir ürün demektir. Bu aziz millet her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah Türkiye’nin yarını çok daha aydınlık olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulun kurdelesi Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Vali İzzettin Küçük ve diğer protokol mensupları tarafından kesildi.
