Köy Okulunda Kitap Okuma Etkinliği

Muş'a bağlı Yarpuzlu Köyü İlkokulu'nda 'Yarpuzlu Okuyor Değerleriyle Yetişiyor' projesi kapsamında kitap okuma etkinliği başlatıldı.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için kitap okuma projesi başlatıklarını belirten okul müdürü Zülküf Demirçin, proje sayesinde öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandığını söyledi.

Demircin, ' Bu projemizdeki amaç öğrencilerimizdeki okuma seviyelerini yükseltmek, okuma önemiyle ilgili hem toplumda hem de öğrencilerde olan bilinci artırmak, sınıf ve okul kitaplığımızı etkin hale getirmektir. Kitap okuma projemizi haftada 3 - 4 saat olmak üzere hem okulda hem evde okuma yarışı şeklinde yapıyoruz. Her ayın sonunda en fazla kitap okuyan ve dereceye giren öğrencilerimize ödül veriyoruz. Yıl sonunda da dereceye giren öğrencilerimize sürpriz hediyelerimiz olacak.'

Proje kapsamında öğrencilere kitap dağıttıklarını ifade eden Öğretmen Cansu Karakoç,'Bu projeyle çocuklarımızın okuma seviyesini arttırmayı amaçladık. Haftada bir gün tüm okulca aynı saatte kitap okuma saati yapıyoruz. Çocuklarımız okudukları kitapları bize anlatıyorlar. Böylelikle kendilerini daha iyi ifade etmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Öğrenci velileri ise başlatılan uygulamadan memnuniyet duyduklarını söylediler.

Kaynak: AA