Sokaklarda Dilenenleri İlgili Kurumlara Yönlendirin
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, n ihtiyaç sahibi olmayan ve dilenciliği meslek edinen kişilere karşı vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor.

Büyükşehir Zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak halkı kandırmaya çalışan, ihtiyaç sahibi olmayan ve kendine bu işi meslek edinen dilencilere karşı vatandaşlara bilgilendirici el broşürleri dağıttı.
Ekipler bu tarz kişilere yapılan yardımların dilendiriciliği artırdığını ve ihtiyaç sahiplerinin bu yardımlardan mahrum kalabildiğini aktardı.
Büyükşehir ekipleri dilencilik yapan Suriyeli mülteciler ve mağdur durumda olan Kocaeli’deki dilencilere İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ve KBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce başvurmaları halinde gerekli yardımların yapıldığı bilgisini verdi.
