Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Bangledeş Büyükelçisi Sıddıki'yi Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Bangledeş Büyükelçisi Sıddıki'yi Kabul Etti
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yüksek öğretime ilişkin işbirliği yapmak amacıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere gelen Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Yılmaz görüşmede, Büyükelçi Sıddıkı’nın Türkiye’de ilk yılı olduğunu ve büyük tecrübe kazandığına inandığını belirterek, Türk halkının Bangladeşli kardeşlerine duyduğu sevgiyi gördüğünü söyledi.

Bangladeş’le her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, özellikle eğitim alanında tecrübelerini paylaşmak istediklerini ifade etti.

Bakan Yılmaz, bir önceki Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı’nın Dakka’da yapıldığını anımsatarak, yenisinin Türkiye’de yapılması için yetkililerle konuyu paylaşacağını söyledi.

Burslu öğrenci konusunda yapılacakları inceleyip öğrenci sayısını artırmaya çalışacaklarını belirten Yılmaz, eğitim kurumlarının Bangladeş’te tanıtılması için bir fuar yapılmasının uygun olacağını, Bangladeşli öğrencilerin Türkiye’ye gelmeleri halinde kendi kültürlerine yakın bir ülkede eğitim alacaklarını ve dostane bir bakış kazanacaklarını kaydetti.

Aynı şekilde Mevlana Değişim Programı’nı, Avrupa’daki Erasmus Programı’na benzer şekilde Türkiye’nin kültür coğrafyasındaki ülkelere yönelik olduğunu ve Bangladeş’in de kültür coğrafyamızın bir parçası olduğunu, Bangladeş’in de dahil edilmesi için konuyla ilgileneceğini sözlerine ekledi.

Sıddıkı, Türkiye’de Bangladeşli öğrencilere gösterilen misafirperverlikten dolayı Yılmaz’a teşekkür ederek, yaklaşık 300 öğrencinin Türkiye’den burs alarak okuduğunu, ayrıca kendi imkanlarıyla okuyan öğrencilerin de bulunduğu bilgisini paylaştı. Öğrenci sayısının artırılabileceğini ifade eden Sıddıkı, Bangladeş’in yaklaşık 50, 60 bin öğrenciyi yurtdışına gönderdiğini, genelde Amerika, Kanada ve Malezya gibi ülkelere gittiklerini aktararak, Türk üniversitelerinin Dakka’da bir eğitim fuarı düzenlemesinin ve tanıtım yapılmasının faydalı olacağını ifade etti.

YÖK veya Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliğinin düzenleyebileceği bir fuara kendilerinin de her türlü desteği verebileceklerini söyledi.



Kabul programı, karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA