Cumhuriyet Gazetesi Yönetici Ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma

Alevi Dernekleri Federasyonu, Cem Vakfı ve Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu temsilcileri, Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan soruşturmaya tepki göstermek ve gazete yönetimine destek vermek için başlatılan protesto gösterileri üçüncü gününde devam ediyor.

Gazetenin Şişli’deki binasına destek ziyaretleri sürüyor. Alevi Dernekleri Federasyonu, Cem Vakfı ve Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu temsilcileri, gazete merkezini ziyaret ederek desteklerini sundu.

Gazete yönetiminden bilgi alan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıza Eroğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ve Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Muhittin Yıldız çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, antidemokratik uygulamaları kabul etmediklerini belirterek, 'Kesinlikle bu süreçte artık demokrasi ve hukuk için mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.' dedi.

Cumhuriyet gazetesi yöneticileriyle bir görüşme yaptıklarını, yanlarında duracaklarını ve geçmiş olsun dileklerini sunduklarını aktaran Eroğlu, medyanın güç birliği yapması çağrısında bulundu.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner de Cumhuriyet çalışanlarına destek vermek amacıyla geldiklerini söyleyerek, 'Onlara yanlarında olduklarımızı belirtmeye geldik. Özellikle söylüyorum: basın yayın organları arasında hiçbirini ayırt etmeksizin hangi basın yayın organı olursa olsun onların yanında olacağımızı, her zaman basın özgürlüğünü savunacağımızı belirtmek için buraya geldik.' diye konuştu.

Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız ise her zaman Cumhuriyet gazetesinin yanında yer alacaklarını dile getirdi

Cumhuriyet gazetesine gelerek yöneticilerle görüşen sanatçı Rutkay Aziz de çıkışta kısa bir açıklama yaparak başlatılan soruşturmaları eleştirdi.

Öte yandan gazete binası önündeki kalabalığın ise önceki günlere göre oldukça azaldığı gözlendi. 'Cumhuriyet İçin Nöbet' tuttuklarını belirten bazı gruplar bekleyişlerini sürdürüyor.
Kaynak: AA