'Türk Yatırımcıların Sırbistan'a İlgisi Artıyor'

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Ljajic: 'Türk yatırımcıların Sırbistan'ın güneyine ilgisi artıyor' 'Sadece ekim ayında Niş şehrine Turkish Cargo ve Aster olmak üzere iki Türk yatırımı geldi. Başka firmalarla da görüşmeye devam ediyoruz.'

TALHA ÖZTÜRK/SANJA JANACKOVİC - Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, 'Türk yatırımcıların Sırbistan'ın güneyine ilgisi gün geçtikçe artıyor.' dedi.

Ljajic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece ekim ayında ülkenin güneyindeki Niş şehrine Turkish Cargo ve Aster olmak üzere iki Türk yatırımının geldiğine işaret ederek, Türkiye'den başka firmalarla da görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Sırbistan'ın güneyine ilgi gösteren yatırımcı sayısının artığına dikkati çeken Ljajic, 'Türk yatırımcıların Sırbistan'ın güneyine ilgisi gün geçtikçe artıyor. Bugün Rusya'dan bir yatırımcıyla görüşeceğiz. O da tekstille ilgileniyor.' dedi.

Ljajic,bölgede tekstil konusunda çok büyük ilginin olduğunu kaydederek, 'Sırbistan'ın sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Ülkemiz, özellikle de Sırbistan'ın bu bölgesi, eski Yugoslavya'nın en büyük tekstil merkeziydi.' değerlendirmesinde bulundu.

Yabancı yatırımcıları bu bölgeye çeken etkenin kaliteli iş gücünün yanı sıra özelleştirilmeler ve satış aşamasındaki çok sayıda firmanın varlığı olduğunu belirten Ljajic, bölgede fabrika sayısının önümüzdeki günlerde artması temennisinde bulundu.

- Büyükelçi Bozay'a teşekkür

Niş Belediye Başkan Yardımcısı Darko Bulatovic de Turkish Cargo'nun şehirdeki Büyük Konstantin Havalimanına düzenli seferler başlattığını anımsatarak, Niş sehrine daha fazla yatırım çekmek için başka Türk yatırımcılarla da görüşmelere devam ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'a ilgisi için teşekkür eden Bulatovic, 'Türk büyükelçi, şehrimize düşkünlüğünü ve dostane tavrını birçok kez kanıtlamış, yeni yatırımcıların buraya gelmelerinde büyük katkı sağlamıştır.' ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo'nun İstanbul-Niş seferlerini başlatmasından sadece iki gün sonra bölgede üretim tesisi kuran tekstil firması Aster, 2018 yılı sonuna kadar 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıklamıştı.

Sırbistan'ın güneyine ilk yatırımı yapan Türk tekstil şirketlerinden Jeanci ise halen 700 kişiye istihdam sağlıyor.
Kaynak: AA