Bisikleti Güvenle Sürmek İçin Eğitim

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde kadınlara ve çocuklara yönelik denge bisikleti ile "Güvenli Sürüş Eğitimi" başladı.

Bisikleti Güvenle Sürmek İçin Eğitim
Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Derneği işbirliği ile Pazar yerinde gerçekleşen sürüş eğitimine Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Derneği Başkanı Atıf Aral, Eğitmen Buket Övünbay ile kadın ve çocuklar katıldı.

Eğitmen Buket Övünbay tarafından verilen eğitimde ilk olarak bisikleti sürmeden elle taşıyarak dengede durma çalışması gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, "Kadın Yılı Etkinlikleri kapsamında kadınlara ve çocuklara Ücretsiz Denge Bisikleti ile Güvenli Sürüş Eğitimi gerçekleşti. Etkinliğimiz en az 1 aylık bir eğitim. Eğitimler her hafta gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Eğitim hakkında bilgi veren Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Derneği Başkanı Atıf Aral, "Eğitimde bisikleti dengede tutabilme, sürüş eğitimi, trafikteki korkularını yenmek için bunları gerçekleştiriyoruz. Eğitime vatandaşlarımız isterlerse kendi bisikletleriyle gelebilir ya da dernek bisikletlerinden faydalanabilirler. Amacımız toplumun temeli olan kadınlarımıza bisikleti sevdirip onlarda çocuklarına bisikleti sevdirmesi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA