Figen Yüksekdağ, Muharrem Lokması Dağıttı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 'Sadece barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik isteyenlere karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Haklılığımızdan aldığımız güçle direniyoruz'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Sadece barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik isteyenlere karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Haklılığımızdan aldığımız güçle direniyoruz.' dedi.

Yüksekdağ, Sultangazi Gazi Mahallesi'nde Alevi Kültür Derneğinin Pir Sultan Abdal Kültür Cemevi'nde düzenlediği muharrem lokması dağıtımına katıldı.

Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş ile bir süre görüşen Yüksekdağ, daha sonra iftar lokması ikram edilen alana geçti.

İftar öncesi konuşan Yüksekdağ, tarih boyunca Kerbela'nın ve Yezidlerin hep var olduğunu belirtti. Alevilerin inançlarının inkar edildiğini savunan Yüksekdağ, bu tür sofralardaki yan yana duruşlarıyla, sadece yaslarını değil dirençlerini de büyüttüklerini söyledi.

Yarının Ankara Garı önündeki terör saldırısının birinci yıl dönümü olduğunu aktaran Yüksekdağ, şöyle devam etti:

'Geride bıraktığımız 1,5 yıllık süre içerisinde nice acıların, yasların içinde yürüyüp geldik. Yarın 10 Ekim ve Ankara'da, barışa yürüyen canlarımızın, kardeşlerimizin katledilişinin yıl dönümü. Bu yıl içinde Suruç'tan Ankara'ya, her yerde bize yası, matemi, acıyı yaşattılar. Kuşatılmış, abluka altına alınmış kentlerde, 6 aylık bebekten 75 yaşındaki ihtiyara, anamıza, babamıza varıncaya kadar, durmadan can alanlar, bu halkın barış umudunu ve direncini kırmaya çalıştılar ama bizler umudumuzu, direncimizi yitirmedik. Bugün zulmün her türlüsünü uygulamaya çalışanlar, bize başımızı öne eğdiremediler.'

Yüksekdağ, hükümeti eleştirerek, 'Bizler, haklılığımıza karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Sadece barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik isteyenlere karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Haklılığımızdan aldığımız güçle direniyoruz. Bu nedenle bizi yıkamıyorlar.' dedi.

Yitirdikleri canların anısını mücadelelerinde yaşatacaklarını dile getiren Yüksekdağ, 'Sesimizi, sözümüzü esirgemeyeceğiz. Bir yandan sesimizi kesmek için TV'lerimizi, radyolarımızı kapattılar. Yayın kuruluşlarını kapatarak, gerçeklerin üzerini kapatamazlar. Her yerde ses olacağız, ışık olacağız. Sultangazi Sondurak Cemevi'ni yıkmaya çalışıyorlar şimdide. Buna izin vermeyeceğiz. Bu inanç çatılarımızı, direnç çatılarımızı sonuna kadar savunacağız. Cemevimize, kültürümüzün yaşandığı yerlere sahip çıkalım.' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, dedeler tarafından lokma duası okundu, lokma dağıtılarak oruç açıldı.
Kaynak: AA