Panik Atak Hastaları Bu Yöntemlerle Kurtulabilir

Panik atak hastalarının en büyük problemleri basit ama etkili bir kaç yol ile çözülebiliyor.

Panik Atak Hastaları Bu Yöntemlerle Kurtulabilir
Kişinin tüm hayatını etkileyen panik atak, toplum arasında bilindiğinin aksine vücudunda herhangi bir problem olmasa dahi hastanın, hasta olduğuna inanması diye tanımlanıyor. Anskiyete bozukluğu olarak da adlandırılan hastalığın bir çok türü bulunuyor. Kişinin ev ve iş hayatını olumsuz etkieyen bu hastalıkla ilgili bilgi veren Nöroloji Uzmanı Güçlü Ildız, panik atak hastalarının dünü ve yarını düşünmeden bulunduğu günü en iyi şekilde yaşamaya çalışmasıyla hastalığı atlatılabileceğini belirterek, “Panik atak hastaları ‘Acaba hasta mı olacağım?’ endişesiyle dünü düşünüyor. Hayatlarını hastalığa göre şekillendirerek yarınını dadüşünüyor. Aslında yapılması gereken bugünü düşünmek. Sadece bugünü yaşayarak, bu rahatsızlığı hafifletmek ve yok etmek mümkün.” diye konuştu.

Bahçelievler Aile Hastanesi Uzman doktorlarından Güçlü Ildız, panik geldiği anda yapılması gereken en önemli şeyin nefes egzersizleri olduğunu belirterek "Nefes egzersizleri, kişiyi kısa sürede rahatlatıcı bir etkiye sahip. ilaçlar yerine nefes egzersizleri yapmak hastayı çok daha kısa sürede rahatlatacaktır." dedi.

Spor yapmanın ise bu hastalıktan kurtulmanın en iyi yollarından biri olduğunu dile getiren Güçlü Ildız, önce kısa ısınma hareketleriyle başlayarak yapılan sporun, daha sonraki zamanlarda günlük ve daha sıkı şekilde düzenli olmasının hastalığın dercesini kısa sürede düşüreceğini sözlerine ekledi.

Sporun bir çok hastalık konusunda etkili bir yöntem olduğunu belirten Ildız, “Spor hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Özellikle psikolojik rahatsızlığı olanların spor yapması çok önemli. Çünkü bir şeye odaklanıyorsunuz. Kalp atışlarınız hızlanabilir ama bu size güven veriyor. Çok fazla kendinizi kasmadan önce ufak hareketlerle yaptığınız sporda, daha sonra ağırlık çalışması gibi uyguamalar yapabilirsiniz. Spora başlamadan önce mutlaka hafif koşu gibi ısınma hareketleri yaparak vücudu spora hazırlamak gerekiyor. Panik atak hastaları önce haftada 3 günle başlayıp, bir sonraki ay her gün yada haftada 5 gün olarak düzenli spor yaparlarsa vücutları daha dinç ve sağlıklı olacaktır. Spor odaklanmayı sağladığı için kişiyi olumsuz düşüncelerden de ayırıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA