Genç Yönetmenler Sertifikalarını Aldı

Eyüp Belediyesi’nin TRT medya sponsorluğunda hayata geçirdiği Eyüp Film Akademisi’ni başarıyla tamamlayan genç yönetmenler sertifikalarını aldı.

Genç Yönetmenler Sertifikalarını Aldı
Geçtiğimiz yıl, binin üzerinde başvuru arasından mülakatla seçilen 30 öğrenciyle başlayan Eyüp Film Akademisi’nde öğrenciler 7 ay süresince temel seviye pre-prodüksiyon, prodüksiyon ve post-prodüksiyon eğitimleri ile film yapım teknikleri, ışık teknikleri, senaryo, kurgu ve görsel efekt gibi alanlarda eğitim alarak 2015-2016 yılını başarıyla tamamladı. Eyüp ilçesini adeta bir film platosu gibi kullanan öğrenciler, hikayelerini ve kendi gelişimlerini sinema diline aktardı ve Eyüp’ün tarihi, sosyal ve görsel mirasını sinema sanatı ile buluşturdu.

Sinema mutfağının tüm alanlarını öğrendiler

Akademi kapsamında gerçekleştirilen projelerde kendi senaryolarını yazan katılımcılar, oluşturulan film çalışma grupları ile, kendi ekiplerini kurma şansını elde etti. Bu sayede eğitim gören her öğrenci; yönetmen, görüntü yönetmeni, ışık asistanı, kamera asistanı, yardımcı yönetmen, ses operatörü, kurgu operatörlüğü gibi çeşitli görevlerde sorumluluk alma ve pratik yapma şansı yakaladı.

Usta isimler öğrencilerle birlikte oldu

Öğrenciler, eğitimler boyunca düzenlenen seminerlerde, Derviş Zaim, Ümit Ünal, Semir Aslanyürek, Burçak Evren, Yücel Arzen, Cihan Aktaş, Görkem Yeltan, Ege Ellidokuzoğlu, Elif Eda Karagöz, Ayşe Nur Gençalp, Elif Taşdemir, Salih Temiz, Özgür Öner ve Koray Demir gibi sinema sektörünün önemli isimleriyle buluşma şansı da elde etti.

2016 eğitim dönemini başarıyla bitiren öğrenciler için sertifika töreni de düzenlendi.

  Eyüp Kültür Sanat Merkezi’ndeki törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, TRT İstanbul Müdürü Abdülhamit Avşar, İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, sanat ve sinema camiası, sinemaseverler ve öğrenciler katıldı.

“Medeniyeti aktarmanın en önemli yollarından biri sinema”

Protokol konuşmaları bölümünde salondakilere seslenen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öncelikle Eyüp ilçesinin önemi ve tarihi hakkında konuştu.

Medeniyetlerin aktarılması konusunda sinemanın rolüne dikkat çeken Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Medeniyetten beslenme değişik vesilelerle  oluyor. Sanat bunların en önemlilerinden bir tanesi. Tabi değişik sanatlarımız var. Sinema bu aktarım yollarından en önemli, en etkili yollardan bir tanesi. Ancak bu anlamda doyurucu, nitelikli kadrolara ya da kültüre sahip miyiz bu tartışılır. Dolayısıyla biz Eyüp Belediyesi olarak sahip olduğumuz ve kendimizi mükellef kıldığımız bu sorumluluğu yerine getirme amacıyla ve sektördeki bu boşluğu da doldurma amacıyla  projeye çok sıcak baktık. TRT ve Medya Akademi bu konuda bize çok güzel partnerlik yaptı. İstiyoruz ki, medeniyet birikimlerimizi geleceğe taşıyalım ve  bunu  ehil ellerle yapalım. Projemizi bu şekilde özetlemek mümkündür.”

Konuşmaların ardından genç  yönetmenlerin yönettiği kısa filmlerden bazıları gösterime sunuldu. Salonu dolduranlar tarafından dikkatle izlenen kısa filmler büyük bir beğeni topladı. Gecenin sonunda protokol tarafından eğitimleri başarı ile bitiren Eyüp Film Akademisi öğrencilerine sertifikaları takdim edildi.

Sertifika alan genç yönetmenler, 2017 döneminde yeni tekamül sınıfında, prodüksiyon üzerine profesyonel ileri seviye eğitimler almaya devam edecek.
Kaynak: İHA