'Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri' Projesi Uluslararası Arenada Övgü Aldı

Süleymanpaşa Belediyesi, “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” projesi ile İstanbul’da Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Dijital Erişebilirlik Çalıştayı’na katıldı.

'Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri' Projesi Uluslararası Arenada Övgü Aldı
Aynur Ayaz’ın moderatörlüğünde WDU & DEV’in kurucu başkan yardımcısı Necdet Öztürk’ün açılış konuşması ile başlayan çalıştaya, Süleymanpaşa Belediyesi adına Sülemanpaşa Engelliler Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) Sorumlusu Şerife Türüdü katıldı.

“Mutlu kentin gözleri kitapların sesleri” projesi tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık, Turizm, Spor Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin de konuşmalarının yer aldığı çalıştayda SEKOMER Sorumlusu Şerife Türüdü, Süleymanpaşa Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi ortaklığında hazırladığı “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” projesini detaylı olarak katılımcılarla paylaştı.

“Projenin Çıkış Noktası”

Engelli vatandaşlara yönelik Süleymanpaşa Belediyesi’nin birçok çalışmasının yanı sıra özel bir proje ürünü olan “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” hakkında açıklamalarda bulunan Şerife Türüdü, “Projenin çıkış noktası olarak Süleymanpaşa’da bedensel ve zihinsel engelliler için bir şeyler yapıldığını ancak görme engelliler için hiçbir şey yapılmadığını fark ettik. Süleymanpaşa ilçemizde ulaşabildiğimiz yaklaşık 130 görme engellimiz var. Biz Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Anadolu Lisesi ile birlikte görme engelliler için sesli kütüphane kuruyoruz. Oradan görme engellilerimiz, emekli dediğimiz az gören yaşlı insanlarımız faydalanabilecek. Bir de bedensel engeli olup ellerini çok fazla kullanamayan insanlar için aparatlarımız olacak. Onlar da projeden faydalanabilecek” dedi.

“Öğrencilerimiz de bu işin içinde olacak”

Projenin bir diğer güzel yanının öğrencilerin de dahil olması olarak değerlendiren Türüdü, “Bir de öğrencilerimiz de bu işin içinde olacak. Anadolu Lisesi öğrencileri kurulacak olan kabinde bize sesli okuma yapacaklar. Orada kendi kütüphanemizi oluşturacağız” diye konuştu.

Proje, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği temsilcilerinden övgü aldı

SEKOMER Sorumlusu Şerife Türüdü’nün konuşması ve oluşturulan proje Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği temsilcileri tarafından beğenilirken Süleymanpaşa ilçesi ve “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” projesinin takipçisi olacaklarının altı çizildi.
Kaynak: İHA