MASKİ Arguvan'a 5 Milyon Liralık Yatırım Yapacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce, Arguvan ilçesi'ne 5 milyon 279 bin liralık yatırım yapılacak.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Arguvan ilçesi için 29 bin metre hat çalışması planladıklarını kaydetti.

Arguvan için şu ana kadar maliyeti 1 milyon 77 bin lira olan 16 bin 866 metre içme suyu hattı çalışması ve bin 588 metre kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirdiklerini aktaran Özdemir, maliyeti 961 bin liralık Bozan-Kömürlük 3 bin 550 metrelik kanalizasyon hattı, Bozan-Doydum 9 bin 550 metrelik içme suyu hattı çalışmasının da sürdüğünü belirtti.

İlçe merkezi için de 29 bin metrelik kanalizasyon hattı çalışması planladıklarını belirten Özdemir şunları söyledi:

'Proje aşamasında olan çalışmanın hayata geçmesiyle Arguvan’da yaşayan vatandaşlarımız rahata kavuşmuş olacak. DAP kapsamında ise maliyeti 141 bin TL olan 2 bin 800 metrelik Eymir Sulama kanalı projesini önümüzdeki aylarda hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemiz için yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların toplam maliyeti 5 milyon 279 bin TL olacak. İlçemize hayırlı olması temennisiyle bizlerden desteklerini esirgemeyen mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA