Şanlıurfa'da Turizm Çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğinde yürütülen "Gelecek Turizmde Projesi" kapsamında açılan 'Göbeklitepe Taş İşçiliği Atölyesi', Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyelerine tanıtıldı.

Bör otelda düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa'nın turizm açısından barındırdığı potansiyele ilişkin bilgilerin paylaşılırken, şehrin yeni turizm rotaları anlatıldı.

Programda konuşan, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, dünyanın en eski tapınak kalıntıları olan Göbeklitepe'nin Şanlıurfa turizmi için önemli olduğunu belirtti.

Alternatif seçenekleri ile Şanlıurfa'nın turizm açısından cazibe merkezi olduğunu aktaran Yazmacı, "Gelecek Turizmde Projesi" kapsamında kurulan "Göbeklitepe Taş İşçiliği Atölyesi"nin alternatif turizm rotasına dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Taşevleri, Şanlıurfa'nın en büyük değerleri arasında yer alıyor.  Proje kapsamında kurulan "Taş İşçiliği Atölyesi" de, hem bu zanaatın yeniden canlandırılması ve ileri kuşaklara aktarılması, hem de Şanlıurfa'nın turizmine olumlu katkılar sağlaması açısından bir milat olacak. Atölye, turistlere taş işçiliği deneyimi yaşatarak Şanlıurfa'nın kalkınmasına destek sağlayıp bölgeye olan ilgiyi de arttıracaktır"

Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA