Anamur'da Huzurevi Proje Çalışması

MERSİN - Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Anamur Kaymakamlığı toplantı salonunda istişare toplantısı düzenledi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaptığı konuşmada, huzurevinin sadece yaşlıların barındığı bir yer olmayacağını belirtti.

Huzurevini sosyal bir yer olarak hazırlayacaklarını ifade eden Türe, "Yaptığımız araştırmalara dayanarak daha sosyal, bölgesel bir mekan olarak inşa etmek istiyoruz. Burada asıl yük belediyede. Huzurevini işletmek yapmaktan daha zor. Bu yüzden bunu ancak birlikte başarabiliriz. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Tuğrul Ayhan ise yaptıkları çalışmalar sonucunda huzurevi için belediyeden arsa tahsis ettiklerini ifade ederek, kısa sürede vakıf kurup, çalışmalara bu şekilde devam edeceklerini kaydetti.

Huzurevinin proje taslağını yapan Hasan Şener de yapılacak olan huzurevi hakkında bilgi verdi.

Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir alan yapacaklarını dile getiren Şener,"Huzurevinin yapılacağı alan 8 bin 400 metrekare olacak. 100-150 arasında odası olan, zemin artı iki katlı 4 ayrı proje taslağı hazırladık. İşletme modeli, huzurevi bünyesinde bulunacak birimler ve genişleme imkanı gibi değişik konular netleştiğinde proje son halini alacak" diye konuştu.

Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: AA