Yıldırım'da 6 Bin 339 Ton Ambalaj Atığı Toplandı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geri dönüşüm çalışmaları ile 2015 yılında örnek işlere imza attıklarını söyledi.

Haftada 5 bin Yıldırımlıya ulaştıklarını belirten Başkan Edebali, 2015 yılı içerisinde 50 bin adet çevre bilinçlendirme broşürü dağıttıklarını ifade etti.

Doğal kaynakları doğru kullanarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak istediklerini belirten Edebali, şunları söyledi:

" Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri son 1 yıl içinde yaptığı çalışmalar sonucunda 6 bin 339 ton ambalaj atığı, 185,5 ton cam ambalaj atığı, 11,8 ton bitkisel atık yağ, 705 kilogram pil, 237 adet elektronik eşya ve 3 bin 201 adet ömrünü tamamlamış lastik topladı. Yıldırım’ın her alanda daha yaşanılabilir bir şehir olması adına geri dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz. Şehrimizin geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, kamu kuruluşları, okullar ve nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde ilçe sakinlerini ziyaret ederek bilinçlendirme toplantıları düzenliyor."

Kaynak: AA