Nuri Turan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Turan'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi

ANKARA - Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) eski başkanlarından Nuri Turan'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi.

Emekli Jandarma Öğretmen Albay Turan için Naili Moran Atletizm Pisti'nde askeri tören düzenlendi. İki yıldır kalp rahatsızlığı nedeniyle verdiği yaşam mücadelesini 92 yaşında kaybeden Turan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında getirildi.

Törene, Turan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Spor Genel Müdürlüğü Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TAF Başkanı Fatih Çintimar, eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık ile askeri yetkililer katıldı.

TMOK Başkanı Erdener, törende yaptığı konuşmada, Türk sporunun asırlık bir çınarını ebediyete uğurladığını belirterek, "Ben dahil onu uğurlamaya gelenlerin büyük bir bölümünde emeği var. Türk sporu bugün birçok şampiyon yetiştirmişse, bu, Nuri Turan'ın ekolünün bir sonucu. Ne yazık ki günümüzde Nuri Turanlar çok fazla değil. Türk sporu kendisine şükran borçlu" ifadelerini kullandı.

TAF Başkanı Çintimar da atletizm camiası adına başsağlığı dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından Kocatepe Camisi'ne götürülen Nuri Turan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Jandarmagücü'nde spor yaptığı 1940 ve 1950'li yıllarda disk atmada kırdığı Türkiye rekorları ve milli takımdaki başarılarıyla öne çıkan Turan, 1977-1981 yıllarında iki ayrı dönem TAF Başkanlığı'nı üstlenmişti.
Kaynak: AA