'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: 'Partiler araçtır, bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet, bağımsız, zengin ve özgür yaşamasıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 'Partiler araçtır, bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet, bağımsız, zengin ve özgür yaşamasıdır' dedi.

Özdağ, özel bir lokantanın salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen, 'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları'nın 14’üncü toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok partili hayata geçtikten sonra sivilleşmeye başladığını, örgütlü toplum olmak adına mesafe aldığını belirtti.

Örgütlü toplumların hak arama müessesi olduğunu ifade eden Özdağ, 'Bir ülkede ne kadar çok sivil toplum kuruluşu varsa, orada demokrasiden bahsedebiliriz. Demokrasiden bahsetmek için de STK’ların farklı ideolojilerden, farklı etnik yapılardan, farklı mezhep ve fikirlerden oluşması gerekir. Çok partili hayata geçtikten sonra Türkiye sivilleşmeye başladı, örgütlü toplum olmak için mesafe aldı' dedi.

Toplumlu örgütlerin, demokrasinin nişanesi olduğunu vurgulayan Özdağ, 'Örgütlü toplumlar aynı zamanda hak arama müessesini mükemmel yapan toplumlar demektir ve devletle kamuoyu arasında köprü vazifesini bu sivil toplum kuruluşları yapar. Bunların da güçlendirilmesi gerekir. Ak Parti iktidara geldiğinden itibaren de STK’ları güçlendirmek için büyük gayret sarf etmektedir. Bununla ilgili kanunlar çıkardık' şeklinde konuştu.

Özdağ dernek, vakıf, sendika, oda, amatör spor kulüpleri, cami ve hemşeri dernekleri olmak üzere Türkiye’de 150 bin dernek olduğunu hatırlattı.

AK Parti’nin sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine önem verdiğini, beklentilerine ve çözüm önerilerini dikkate aldığını, bunun partiyi başarıya taşıdığını aktaran Özdağ, şöyle devam etti:

'Biz STK’lara kulak verdik ve başarılı olduk. Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyesi seçimini de dahil edersek eğer, Türkiye’de 12 seçim kazandık. Bu başarı da ülkemizde hiçbir lidere ve siyasi partiye nasip olmadı. AK Parti olarak biz biliyoruz ki kolektif akıl bizi başarıya götürüyor. O zaman bundan istifade etmek durumundayız. Partiler araçtır, bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet, bağımsız, zengin ve özgür yaşamasıdır. Bunu sağlayacak olan sivil toplum kuruluşları ve halkımızdır. Bunu hep birlikte başaracağız. Eğer tarihe de not düşersek ne mutlu bize.'

Özdağ, toplantının devamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi.

Toplantıya, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ile yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.
Kaynak: AA