'Minik 112' Medya Kampanyası Etkinlikleri

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince İnkapı, Doluharman ve Tuzkuyusu ilkokullarında öğrencilere "112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığının “Yaşama Yol Ver” medya kampanyası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla faaliyetlere devam ediliyor.

Minik öğrencilerin eğlenirken öğrendikleri bir eğitim atmosferinde gerçekleşen eğitimde balonlar dağıtılıp 112 ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap verilirken öte yandan ambulansın içindeki malzemeler tanıtıldı.

Bu tür tanıtıcı ve öğretici eğitimlerle farkındalık oluşturulması, çocukların özel yaşantılarında, evlerinde, okullarında veya oyun alanlarında acil bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında panik yapmadan yapılması gereken konular hakkında bilgilendirilmesinde ekiplere yardımcı olmaları hedefleniyor.

Kaynak: AA