Sierra Leone'da Yeniden Ebola Virüsü Görülmesi

Dünya Sağlık Örgütünce, Ebola vakalarının tekrar görüldüğü Sierra Leone'da sınır kapılarında sağlık kontrollerine başlandı.

Dünya Sağlık Örgütünce (WHO), Ebola vakalarının yeniden görüldüğü Sierra Leone'da sınır kapılarında sağlık kontrollerine başlandı.

WHO'dan yapılan açıklamaya göre, ülkede 15 ve 21 Ocak'ta iki yeni vaka tespit edilmesinin ardından Gine-Sierra Leone giriş ve çıkışlarında önlem amaçlı kurulan sağlık kontrol noktaları yeniden açıldı.

Geçtiğimiz günlerde Sierra Leone Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sidi Yaya Tunis, Ebola'dan karantinaya alınan ve hayatını kaybeden kişinin hastalığının öldükten sonra anlaşıldığını, bu nedenle güvenlik önlemleri alınmadan defin işlemlerinin yapıldığını duyurmuştu.

Ülkenin kuzeyindeki Tonkolili bölgesinde yaşamını yitiren 22 yaşındaki hastanın, yakın temasta bulunduğu 150 kişi gözetim altına alınmıştı.

Daha önce, Ebola salgınının Sierra Leone'da 7 Kasım'da, Gine'de 29 Aralık'ta sona erdiğini duyuran WHO, 14 Ocak'ta salgının devam ettiği tek ülke olan Liberya'da Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığını açıklamıştı.

WHO, Liberya ile birlikte Batı Afrika'daki Ebola salgınının ortadan kalktığını ilan etmişti ancak bu üç ülkede tekrar ufak çaplı Ebola salgını yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın, daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. Salgın nedeniyle tüm dünyada 11 bin 316 kişi hayatını kaybetti.
Kaynak: AA