CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması

'Bütünşehir Yasası'nın mimarı, şu andaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Antalya Belediyesini yönetmekte ciddi bir şekilde zorlanıyor. İki yıldır yaptığı gözle görülür hiçbir yatırım yoktur'

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, 'Bütünşehir Yasası'nın mimarı, şu andaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Antalya Belediyesini yönetmekte ciddi bir şekilde zorlanıyor. İki yıldır yaptığı gözle görülür hiçbir yatırım yoktur' dedi.

Akaydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in, kendisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönem ve toplu ulaşım kartı ihalesiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Antalya'nın toplu ulaşım sisteminde elektronik bilet toplama uygulamasının kullanıldığını, bu sistemin kendisinden önceki belediye başkanı döneminde kurulduğunu belirten Akaydın, 'Bu ihaleyi Sayın Milletvekilinin söylediği gibi ben iptal etmedim, yargı bozdu. Dolayısıyla, ben yeniden ihaleye çıktım. A-Kent isimli bir firma kazandı' diye konuştu.

Firmanın daha az kar payı ve ileri bir teknoloji ile çalıştığını anlatan Akaydın, ihale sürecinde çeşitli soruşturmalar geçirildiğini, ancak Yargıtay sürecinde tamamen aklandığını kaydetti.

2014 yılı itibariyle Belediye Başkanlığını AK Parti'ye devrettiklerini anımsatan Akaydın, AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesinin de iki yıldır bu firma ile çalıştığına işaret etti.

Akaydın, şunları anlattı:

'7 ay önce bu firma ile aralarında bir anlaşmazlık olduğunu duyduk. Firmaya kayyum atandı, şimdi de tahkime gittiler. Dün de bağırıyor Sayın Milletvekili, 'Halkın paralarını hiç ettiler. Paraları tahsil edemiyorlar. Bu kirli iş birliğinin içinde Mustafa Akaydın da vardır, sorumludur' diyor. El insaf. Mustafa Akaydın belediyeyi bırakalı iki yıl olmuş. Çok iyi çalışan bir firma var. Niye bu firmayı kayyuma götürdünüz, ilişkileri bozdunuz, bunu bilmiyorum. Bunu açıklamak sizin göreviniz. Tahkim de var. Dolayısıyla halkın paralarını bu firmadan tahsil etmek sorumluluğu şu andaki belediye başkanı ve belediye yönetimine aittir. Benimle ne ilgisi olabilir? Ortada kendi beceriksizliklerini bana fatura etmeye yönelik bir çaba vardır.'

Elektronik para toplama sisteminin, belediyenin şirketi olan Ulaşım A.Ş'ye devredildiğini vurgulayan Mustafa Akaydın, bu şirketin de işi, ihalesiz olarak şaibeli bir şirkete havale ettiğini ileri sürdü. Akaydın, 'İhalesiz vermesi suçtur. Bunu basın aracılığıyla ilan ediyorum' dedi.

Geçmişe ilişkin kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların yargı süreçleriyle çürütüldüğünü ifade eden Akaydın, 'Bütünşehir Yasası'nın mimarı, şu andaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Antalya Belediyesini yönetmekte ciddi bir şekilde zorlanıyor. İki yıldır yaptığı gözle görülür hiçbir yatırım yoktur. Bunun manası, çamur at izi kalsındır. Hiç sorumlusu olmadığım konularda beni çeşitli yönlerden taciz etme çabalarıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerli ve milli anayasa, başkanlık sistemi ve referanduma ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nı kuvvetler ayrılığı rahatsız ediyor' ifadesini kullandı.

Dünyada az sayıda ülkenin başkanlık sistemi ile yönetildiğini, bunların içinde yalnızca ABD'nin başarılı bir uygulama olarak görüldüğünü belirten Akaydın, 'Bu sistemin Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir yararı yoktur. Türkiye 'yi politik ihtirasları uğruna içinden çıkılamayacak bir politik arbedeye sürüklemektedir' diye konuştu.
Kaynak: AA