Birleşik Krallık'ta Fırtına

'Gertrude' fırtınası ülkenin özellikle kuzey kesimlerinde günlük hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Birleşik Krallık'ın özellikle kuzey kesimlerini etkileyen 'Gertrude' fırtınası, ulaşımda aksamalara ve binlerce evde elektrik kesintisine neden oldu.

Fırtınanın enerji hatlarına zarar vermesi sonucu Kuzey İrlanda ve İskoçya'da yaklaşık 15 bin ev elektriksiz kaldı.

Meteoroloji Kurumu, ülkenin kuzey bölgelerindeki vatandaşlara, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulunurken, İskoçya'nın bazı bölgelerinde rüzgarın hızı saatte 160 kilometreye ulaştı.

Kuzey İrlanda'da kuvvetli rüzgar nedeniyle elektrik hatlarında kopukluklar yaşandı. Ayrıca hem İskoçya hem de Kuzey İrlanda'da devrilen ağaçlar demiryolu ulaşımında, dev dalgalar ise feribot seferlerinde aksamaların yaşanmasına sebep oldu.

Bazı bölgelerde rüzgar nedeniyle devrilen birkaç kamyonet, kara ulaşımında da aksamaların yaşanmasına yol açtı. Bugün ve yarın seyahat etmeyi planlayan yolculara demiryolu ve deniz ulaşımı şirketleriyle irtibata geçmeleri tavsiye edildi.

Bu arada, popüler televizyon dizisi Game of Thrones'un (Taht Oyunları) çekimlerinin yapıldığı, Kuzey İrlanda'daki 'Dark Hedges' adlı ağaçlık alandaki ağaçlar da şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gördü.

Meteoroloji Kurumu, olumsuz hava koşullarının bu akşam İskoçya'nın orta bölgelerinde kar yağışı olarak etkisini hafta sonu boyunca sürdüreceğini bildirirken, İngiltere'nin kuzey bölgeleri için ise sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji uzmanları, şiddetli rüzgara işaret ederek ev sahiplerine bahçe malzemelerini sağlama alma çağrısı yaptı.

İngiltere'nin kuzeyinde ise rüzgarın saatteki hızının bu akşam 130 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

Kaynak: AA