Ara Güler Belgeseli Selanik Film Festivali Finalisti

Ara Güler'in İstanbul sevgisini anlatan 'İstanbul'un Gözü' belgeseli Washington DC Independent Film Festivali'nin ardından Selanik Film Festivali'nde de finalist oldu.

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in İstanbul sevgisini konu alan 'İstanbul'un Gözü' belgeseli Selanik Film Festivali'nde finalist oldu.

Yapımcılığını Ümran Safter’in üstlendiği 'İstanbul’un Gözü' (The Eye of Istanbul) adlı belgesel, Uluslararası Selanik Belgesel Film Festivali'nin de resmi seçkisine girdi. Belgeselin, mart ayında ABD ve Yunanistan'da prömiyeri yapılacak.

Belgesel, geçtiğimiz günlerde Washington DC Independent Film Festivali'nde de finalist olmuştu.

- İstanbul'un Gözü belgeseli

Yönetmenliğini Fatih Kaymak ve Binnur Karaevli'nin yaptığı 60 dakikalık uzun metraj belgeselde, yeni bir sergi hazırlığı içindeki Ara Güler’in fotoğrafçılık serüveni, İstanbul ve Beyoğlu sevgisi, hayata bakışı anlatılıyor ve yakın dostları ile dünyaca ünlü meslektaşlarıyla yapılan röportajlar yer alıyor.

Ara Güler’in biyografisini yazan gazeteci Nezih Tavlaş'ın danışmanlığını yaptığı belgeselin özgün müzikleri Derya Türkan tarafından bestelendi.

Belgeselin senaryo yazarlığını Ahsen Diner, görüntü yönetmenliğini Zafer Bir, kurgu yönetmenliğini Engin Yıldız, kameramanlığını Alper Çakıcı ve araştırmasını da Işıl Sarıyüce gerçekleştirdi.

Kaynak: AA