Sofuoğlu'ndan 'Eğitimde Rol Modeller Değişmeli' Önerisi
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, “Fiziki imkânlar ve araçlar bakımından altyapısı güçlendirilen eğitim sistemimiz, ruh ve felsefe olarak da milli dokumuza uygun olmalıdır.” dedi.

“Çocuklarımıza faiz ve havuz problemleri soruyoruz durmadan fakat zekât problemleri, fitre problemleri çözdürmüyoruz.” diyen Sofuoğlu şunları söyledi:
“Artık eskiyi tekrarlama değil yeniyi üretme gibi bir ihtiyaç var. Rol modeller değişmeli. Kendi kültürümüzün ve toprağımızın değerleri örneklenmeli ve öğütlenmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem en fazla beklentinin yoğunlaştığı bakanlıktır. Devamlı değişiklik değil, bilinçli ve sistemli işe yarayan, dişe dokunan değişiklik gerekiyor. Müfredat ve ders kitapları dâhil millete yaslanan, kendi değerlerinden beslenen değişikliklere ihtiyaç var. Modern dünyanın pozitivist bakışı, insanlığı kan ve gözyaşına mahkûm etmiştir. Eğer bir değişim ve dönüşüm olacaksa, bu, öğretmenlerle gerçekleşecektir. Mevcut dünya düzeni, iki asırdır dünyaya huzur getirmedi. Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüleri, örgütlü öğretmenler olacaktır.”
