Adalet Bakanlığından Açıklama Açıklaması

'Bakanlık tarafından yapılan bütün sınavlar gibi hakim ve savcı adaylığı mülakatı ile Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu bünyesinde kurulan yazı işleri ve idari işler müdürleri sözlü sınavları, meri mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiş ve kamuoyuna açıklanmıştır' 'Sınav sonuçlarına gölge düşürerek kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu haberler, mesnetsiz ve gerçek dışıdır'.

Adalet Bakanlığınca yapılan hakim ve savcı adaylığı mülakatı ile Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu bünyesinde kurulan yazı işleri ve idari işler müdürleri sözlü sınavlarının, meri mevzuata uygun gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde, hakim ve savcı adaylığı mülakatı ile Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri Sözlü Sınav Kurulunun açıkladığı sınav sonuçlarına ilişkin gerçek dışı iddiaların yer aldığı belirtildi.

'Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bütün sınavlar gibi hakim ve savcı adaylığı mülakatı ile Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu bünyesinde kurulan yazı işleri ve idari işler müdürleri sözlü sınavları, meri mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiştir' ifadesine yer verilen açıklamada, bunların sonuçlarının da kamuoyuna ilan edildiği vurgulandı.

Açıklamada, 'Sınav sonuçlarına gölge düşürerek kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu haberler, mesnetsiz, gerçek dışıdır, gazetecilik ahlak ve etik ilkeleriyle bağdaşmamaktadır' değerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak: AA