Şanlıurfa'da Sur'daki Terör Mağdurlarına Yardım Malzemesi

Siverek ilçesinde yürütülen kampanya kapsamında toplanan iki kamyon yardım malzemesi Diyarbakır'a gönderildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 'Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım' kampanyası kapsamında toplanan 2 kamyon yardım malzemesi Diyarbakır'a gönderildi.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından terör mağduru Surlu aileler için iki hafta önce başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

Kampanya süresince toplanan gıda malzemeleri ve 500 battaniye, Siverek Belediyesince sağlanan iki kamyona yüklendi. Yardım malzemelerini taşıyan kamyonlar daha sonra Diyarbakır'a doğru hareket etti.

Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYARDER) Başkanı Ramazan Baylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor bir günde bir araya gelerek, Sur'lu mağdur ailelere yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Baylan, 'Sur'daki terör mağduru kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olmamız, güzel ve takdir edilecek bir davranış. Yardım malzemeleri, Diyarbakır'da kampanyayı başlatan 72 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan platform aracılığıyla hak sahiplerine ulaştırılacak' diye konuştu.
Kaynak: AA