Şanlıurfa'ya Atık Su Atırma Tesisi Yatırımı

Şanlıurfa'ya atık su arıtma tesisi yapılacak.

Bir otelde düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan 42 milyon 490 bin avroya mal olacak tesis için hazırlanan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hatları Projesi tanıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, burada yaptığı konuşmada, projenin yüzde 60'ının AB, yüzde 40'ınınsa Büyükşehir Belediyesince finanse edileceğini belirtti.

Türkiye'nin en büyük tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın bereketli topraklarının bu proje sayesinde artık daha temiz, verimli ve bereketli olacağını kaydeden Parmaksız, 'Bu yatırım sayesinde sofralarımıza daha sağlıklı ve daha temiz gıdalar gelecek. Bu yatırımdan hem Türkiye, hem Avrupa, hem de dünyadaki tüm insanlar dolaylı olarak faydalanacak. Tarih kokan topraklar artık daha temiz olacak' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Şanlıurfa'ya cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımının geleceğini söyledi.

Böylece GAP'ın imkanlarının daha sağlıklı kullanılacağını kaydeden Çiftçi, Şanlıurfalıların ülkesine ve milletine bağlı olduğunu belirtti.

Çiftçi, ilin terör ve şiddete mesafe koyduğunu, barış ve kardeşlikten yana olduğunu vurguladı. Nihat Çiftçi, GAP'ın başkenti Şanlıurfa'nın birçok projeye ve yatırıma kucak açacağını kaydetti.

Kaynak: AA