İstanbul'da Mlkp Operasyonu Açıklaması 3 Gözaltı

İstanbul polisinin silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içerisinde olan terör örgütü MLKP’ye yönelik yaptığı operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Mlkp Operasyonu Açıklaması 3 Gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden terör örgütü MLKP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonuna ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri koordinesinde silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içerisinde olan sol bir terör örgütüne yönelik 16 Ocak 2016 tarihinde yapılan operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.

1453 GRAM PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan şahısların örgüt evi olarak kullandığı 2 adreste arama yapıldığı aktarılan açıklamada, “Aramalarda bir adet Kalashinkov otomatik tüfek, bir adet 9 mm çaplı tabanca,39 adet 7,62 mm çaplı fişek, 12 adet 9 mm çaplı fişek, 1453 gram Amonyum Nitrat patlayıcı madde, 25 adet infilak kapsülü, 4 adet elektrikli kapsül, 4 adet elektronik devre, bomba yapımında kullanılan çok sayıda kablo, pil ve ampul, bir adet sahte kimlik, çok sayıda örgütsel doküman ile iletişim ve bilişim malzemesi ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

DERNEK PATLAMASININ ZANLISI YAKALANDI

Gözaltına alınan şahıslardan birinin, 25 Aralık 2015’te Bayrampaşa’da bir dernek önünde meydana gelen bomba patlama olayının faili olduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şüphelilerden 2’sinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.
Kaynak: İHA