Skolyoz Hastası Melek'e Belediyeden Yardım Eli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğuştan beyin felci ve omurga eğriliği olan 7 yaşındaki Melek'in hayati tehlikesini ortadan kaldıracak ameliyatın masraflarını üstlendi.

KOCAELİ – Kocaeli'de doğuştan beyin felci ve omurga eğriliği nedeniyle acil ameliyat olması gereken 7 yaşındaki Berfin Melek Aylan'a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yardım eli uzattı.

Omurga eğriliğinin (skolyoz) organlarında oluşturduğu baskı nedeniyle hayati tehlikesi bulunan küçük kızın yakınları, çocuğun özel bir hastanede ameliyat olabilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na başvurdu.

Gerekli incelemelerinin ardından Aylan'ın tedavi masraflarını belediye üstlendi.

Küçük kızın halası Dilek Aylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Berfin Melek henüz 3 aylıkken anne ve babasının ayrıldığını, yeğenini kendisinin büyüttüğünü söyledi.

Doğuştan beyin felci ve skolyoz hastası olan yeğeninin sağlık durumunun giderek kötüleştiğini anlatan Aylan, 'Götürdüğümüz doktorlar omurga eğriliği nedeniyle karaciğer ve böbreklerinde baskı oluştuğunu, bu yüzden acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bu ameliyat için Ankara'da özel bir hastane önerildi ancak maddi durumumuz yeterli olmadığı için büyükşehir belediyesine müracaat ettik' diye konuştu.

Berfin Melek'in babasının işsiz olduğunu, tüm tedavi giderlerini belediyenin karşılayacağını vurgulayan Aylan, 30 Ocak'ta planlanan ameliyatının ardından küçük kızın yürüyebilmesi için fizik tedaviye de başlayacaklarını dile getirdi.

Berfin Melek Aylan ise en büyük hayalinin yürümek olduğunu, bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini kaydetti.
Kaynak: AA