Türkeli'de Sivil Toplum Kuruluşları Bir Araya Geldi

Türkeli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, bir araya geldi.



İlçedeki bir restoranda düzenlenen toplantıya Kaymakam Aydın Göçer de katıldı.

Yemekte konuşma yapan Kaymakam Aydın Göçer, birlikteliklerle oluşturulan platformların önemine vurgu yaparak, ilçe sorunları ve ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantılara katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İlçenin gündeminde Türkeli'ye yüksekokul kazandırılmasının bulunduğunu belirten Göçer, 'Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları önemlidir. Birlik ve beraberlikle birçok engel aşılabilir. Husumete uğrayan çalışmaları bir tarafa koyarak hedefleri iyi belirleyip üzerinde durulması olumlu sonuçlar verecektir' dedi.

Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kahramanlar da sivil toplum kuruluşları olarak Türkeli'ne yüksekokul kazandırılması için gerekirse yeniden bina da inşa edebileceklerini ifade etti. Yüksekokul için sunulacak eski turistik binasının Sinop Üniversitesince kabul edilmesinin önem taşıdığına dikkati çeken Kahramanlar, akabinde Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in de kendilerine destek vereceğine inandığını kaydetti.

Türkeli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Atilla Şentürk ise ilçedeki imam hatip ortaokulunun bağımsız hale gelmesi için çok çalıştıklarını dile getirerek, 'Önümüze birçok engeller geldi. Hepsini ekibimizle azmederek başardık. Yüksekokulunun da ilçemize gelmemesi için bir neden yok. Her türlü imkanı sunmak için imkanlarımız dahilinde var gücümüzle çalışırız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ilçemizde iyi bir gelecek ortaya çıkarmak için desteklerimizi sunarız.' diye konuştu.

Toplantı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA