Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Cinsel İstismar Olayları

Gabon hükümeti, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görev yapan askerlerinin cinsel istismar olaylarına karıştığı iddialarını araştırmak için soruşturma başlattı.

Gabon hükümeti, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki askerlerinin cinsel istismar olaylarına karışıp karışmadığını tespit etmek için soruşturma başlattığını açıkladı.

Gabon İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Alain Claude Bilie By Nze, düzenlediği basın toplantısında, 'Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM İstikrar Misyonu'na (MINUSCA) bağlı Gabonlu askerlerin cinsel istismar olaylarına karıştığı iddiaları doğru çıkarsa onları cezalandırırız' ifadesini kullandı.

Bilie By Nze, bu konuyu aydınlatmak için soruşturma başlattıklarını duyurdu.

MINUSCA'nın bu ay başında yaptığı açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde dört genç kızın cinsel istismara uğradığı belirtilmişti. İstikrar misyonu, daha fazla bilgi vermese de insani yardım yetkilileri, kızların Mısırlı, Gabonlu ve Faslı askerler tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ileri sürmüştü.

İnsan Hakları İzleme örgütü, geçen ay, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı gruplara bağlı kişilerce 26 Eylül'den bu yana en az 25 cinsel istismar olayının yaşandığını bildirmişti.

Kaynak: AA