Dişçi Korkusunu Hediyelerle Yenmeye Çalışıyorlar

Yozgat Ağız Diş Sağlığı Merkezi, dişçi korkusunu yenmeleri için çocuklara 'süt dişi kolyesi', diş şeklinde silgi ve balonlar hediye etmeye başladı.

Merkezin Başhekimi Dt. Babür Cevahiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların en büyük korkusundan birinin dişçi korkusu olduğunu söyledi.

Diş doktoruna gelen çocuklara 'süt dişi kolyesi', diş şeklinde silgi ve balonlar hediye ettiklerini ifade eden Cevahiroğlu, 'Son yıllarda yapılan araştırmalarda, çocuklarda görülen çürük sıklığı 2-12 yaş dönemlerinde yüzde 90’lara ulaştı. Bu nedenle çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığının korunması, genel sağlığını da doğrudan ilgilendirmektedir. Ülkemizde süt dişleri, değişen dişler olmasından dolayı önem verilmemektedir. Erken dönemde kaybedilen süt dişleri beslenme bozukluklarına, konuşma ve görüntüde oluşan bozukluklara neden olurken, çocukların psikolojisini dahi etkilemektedir' şeklinde konuştu.

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde üç çocuk polikliniği bulunduğunu belirten Cevahiroğlu, 2012 Kasım ayından itibaren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin destekleriyle, çocuklara özel olarak alınan diş üniteleri ve cihazlarla hizmet verdiklerini söyledi.

Çocukların diş korkularını ortadan kaldırmak için poliklinikleri çocukların hoşuna gidecek çizgi film ve masal karakterleriyle süsleyerek renklendirdiklerini ifade eden Cevahiroğlu, ''Çocuklarımıza tedavi sonrası cesaret diploması, balon, diş şeklinde silgi ve süt dişi kolyesi gibi hediyeler vererek, onların bir sonraki diş tedavilerine daha istekli gelmelerini amaçlıyoruz.Tüm anne-babaları çocuklarının hiçbir diş şikayeti olmasa bile 3-4 ayda bir ya da 6 ayda bir diş muayenelerini yaptırmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca ise, hasta memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu kaydederek, çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı ayırt etmeden herkese eşit hizmet verdiklerini anlattı.

Kaynak: AA