İsrail Askerleri Bir Filistinliyi Öldürdü

Beytüllahim'deki askeri kontrol noktasına ateş açılmasının ardından bazı bölgelere baskın düzenleyen İsrail askerleri bir Filistinliyi vurarak öldürdü.

Beytüllahim'deki askeri kontrol noktasına ateş açılmasının ardından bazı bölgelere baskın düzenleyen İsrail askerlerinin bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Beytüllahim'in Beit Cala bölgesinde İsrail askerleri tarafından göğsünden vurulan 21 yaşındaki Filistinli hayatını kaybetti' ifadesine yer verildi.

Öte yandan AA muhabirinin görgü şahitlerinden aldığı bilgiye göre, Beytüllahim'de bir askeri kontrol noktasına ateş açıldığı iddiasıyla bazı bölgelere baskın düzenleyen İsrail askerleri, kentin doğusundaki Deyr Salah bölgesinde oluşturduğu kontrol noktalarında Filistinlilere ait araçları durdurarak arama yaptı.

Şehrin farklı bölgelerine dağılan askerlerin Filistinlilere kimlik kontrolü uyguladığını kaydeden görgü tanıkları, bir Filistinliye ait araçtan El Konteyner kontrol noktasına ateş açılmasının ardından İsrail askerlerinin de karşılık verdiği, ölü veya yaralının olup olmadığının bilinmediğini aktardı.

Olayla ilgili İsrail kaynakları bilgi vermezken Filistin kaynaklarından da henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail askerlerinin Filistinlilere karşı ihlalleri dikkati çekiyor.

Kaynak: AA