Basit Bir Kulak Enfeksiyonu Hayatına Mal Olacaktı

Orta kulak iltihabı nedeniyle ilaç tedavisi gören tedavi olmak için İstanbul’a giderken komaya giren Bedri Tarıncı, Memorial Dicle Hastanesi’nde gerçekleştirilen 4 saatlik ameliyatla yaşama dönerek, sağlığına kavuştu.

Basit Bir Kulak Enfeksiyonu Hayatına Mal Olacaktı
Diyarbakır’da ikamet eden Bedri Tarıncı (24) orta kulak iltihabı nedeniyle ilaç tedavisi görüyordu. Düğününden 4 gün sonra İstanbul’a tedavi olmak için giderken, havalimanında aniden komaya girdi. Ailesi tarafından en yakın sağlık merkezine ulaştırılan Tarıncı’nın, orta kulak iltihabının beyinde apse oluşturduğu tespit edildi. Hayati tehlikesi bulunan Tarıncı’nın acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Tarıncı, Memorial Dicle Hastanesi’ne sevk edildi. Tarıncı’ya ilk müdahaleyi Doç. Dr. Tevfik Yılmaz gerçekleştirdi ve beyine ulaşan apseyi temizledi. Doç. Dr. Ediz Yorgancılar da orta kulakta bulunan iltihaplanmaya ameliyatla müdahale etti. 4 saatlik işlem sonrası ilaç tedavisine devam edilen Tarıncı, 1 ay sonra taburcu olarak sağlığına kavuştu.

KULAK AĞRISINI ÖNEMSEMEDİ

Bedri Tarıncı, basit bir kulak akıntısının yaşamını tehdit eden önemli bir hastalığa dönüşeceğini düşünmediğini dile getirerek, “Düğünümden bir süre sonra kulak akıntısına ek olarak baş ve kulak ağrısı da çekmeye başladım. Uçak bileti almış İstanbul’da doktora gitmeye hazırlanırken komaya girdim. Kendime geldiğimde hastanede olduğumu, önemli bir ameliyat geçirdiğimi ve sağlığıma kavuştuğumu öğrendim. Eğer uçaktayken bilincimi kaybedip komaya girmiş olsaydım belki de şu an yaşamıyor olacaktım. Bu yüzden kendimi şanslı görüyorum. Beni sağlığıma kavuşturan doktorlara ve tüm Memorial ekibine teşekkür ederim” dedi.

“KULAK ENFEKSİYONLARI BEYİNE İLERLEYEBİLİR”

Doç. Dr. Tevfik Yılmaz, “Beyinde apse oluşan hastaların ortalama yüzde 50’si yaşamını kaybetme riski ile karşı karşıyadır. Hastamız Bedri Tarıncı’nın da orta kulak iltihaplanmasına bağlı olarak beyninde apse oluşmuş. Ameliyat olmadığı her dakika risk daha da artacağı için vakit kaybetmeden ameliyat ile o bölgeyi temizledik. Hastamızın tüm değerleri, 1 aylık bir ilaç tedavisinin ardından normale döndü. Şu an durumu çok iyi” diye konuştu.

Doç. Dr. Ediz Yorgancılar da, “Bazen kulak akıntısıyla baş gösteren orta kulak iltihaplanması ciddiye alınmıyor. Bu nedenle hastalık ilerleyerek, tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle orta kulak iltihabı ve uzun süreli kulak akıntısı olan hastaların bu sorunu geçiştirmeden, bir KBB uzmanına başvurması çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA