Adıyaman'da 'İletişim Ve Motivasyon' Semineri

AA Yönetim Kurulu Üyesi Kızıldağ: 'Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor'.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şaban Kızıldağ, 'Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor' dedi.

Kızıldağ, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen 'İletişim ve Motivasyon' konulu seminerde, yaklaşık 9 yıldır aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 57 Müslüman ülke üzerinde çalışma yaptığını anımsattı.

Söz konusu ülkelerin toplam nüfusunun 1 milyar 680 milyon olduğunu belirten Kızıldağ, 'Müslüman ülkelerin teknoloji, eğitim, sağlık, spor ve marka katma değer kategorilerindeki üretimleri Almanya'nın yarısı bile değil. Yani Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor. Almanya'nın geçen yılki milli geliri yaklaşık 2 trilyon dolar. 57 ülkenin toplam milli geliri ise 4 trilyon dolar civarında. 57 ülke içerisinde Türkiye 821 milyar dolarla birinci sırada bulunuyor. Sadece İPhone'un 2014 yılı dünya genelindeki satış cirosu ise 821 milyar dolar' diye konuştu.

Kızıldağ, verilen eğitim ve iletişim modellerinin gözden geçirilmesi önerisinde bulundu.

İnsan karakterinin 0-12 yaş arasında oluştuğunu anlatan Kızıldağ, bunun büyük bir bölümünün ise 7 yaşına kadar şekillendiğini vurguladı.

'Kıvamında bir insan olabilmek için hukuku, anayasası, adaleti ve ekonomisiyle iyi bir devlet lazım' diyen Kızıldağ, devletten sonra ise iyi bir aile, eğitim ve çevre gerektiğine dikkati çekti.

Öğrencilere de seslenen Kızıldağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Sevgili gençler ceviz tek kabuktan ibaret değil. Sağlıklı bir ruh hali için insan başkalarını sevecek, başkalarını severken de rengine, diline, dinine, mezhebine bakmayacak. Doğduğu yere bakmayacak. Arkadaşlar, insan nerede doğarsa doğsun, gözyaşının rengi aynı. Başkasını sevmeyen bir adamın dünyayla barışık olması mümkün değil. İnsan sağlıklı bir ruh hali için yaptığı işi sevecek. Sevmediğiniz işi yapmayın. Türk insanın sadece yüzde 22'si yaptığı işi seviyor. İşini sevmeyen birinin sağlıklı bir ruh halinin olması mümkün değil. Sağlıklı bir ruh hali için ise insanların sağlam bir inancı olacak. O inanacağı şey onu ayakta tutacak. Hayali olmayanın geleceği de olmaz. Biz hayallerimiz üzerine beton döküyoruz. Bir kere denediğimiz, başaramadığımız bir şeyi bir daha yapmıyoruz. Buna da öğrenilmiş çaresizlik diyoruz. Bu milletin üç büyük belası var. Birincisi 'bana ne', ikincisi 'ben bilmem' ve üçüncüsü de 'bahanedir'.'

İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, seminerin ardından Kızıldağ'a plaket takdim etti.
Kaynak: AA