'Gideceğiniz Yere Erken Çıkın Radara Yakalanmayın'

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, kule radarlarla hız tespiti uygulaması hakkında sürücüleri hız limitleri üzerine çıkmamaları yönünde uyardı.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezindeki hız limitlerinin belirlenmesinin İl Trafik Komisyonlarınca yürütüldüğünü anımsattı.

Kent merkezindeki hız limitinin 50 kilometre olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

'Önceden canlı radar vardı. Şimdi ise 24 saat boyunca tespit yapan bir sistem var. Edirne’de şehir içi hız limiti 50 kilometre olarak belirlenmiş. Biliyorsunuz kazalar oluyor, araçlar mahvoluyor yani milli servete zarar geliyor. Bizim şoför arkadaşlarımızdan istediğimiz trafik işaret ve işaretçilerine uymaları. Bunlara uyduğumuz sürece kendimiz de zarar etmeyiz karşı tarafa da zarar vermeyiz.

Bazı vatandaşlarımız taksici arkadaşlarımızdan acele gitmesini istiyor. Şoför arkadaşımız o işten 15-20 lira kazanıyor. Ama o esnada radara girdimi kazandığı paranın 15-20 katını ceza olarak ödüyor. Ben vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha bilinçli olmalarını istiyorum. Gidecekleri yere biraz erken çıksınlar.'

Kaynak: AA