İtfaiye Ekiplerine Bilgi Donanım Eğitimi Verildi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekiplerine, yangında kullanılacak araç ve gereçlerin kullanımı hakkında "Bilgi Donanım Eğitimi" verildi.

İtfaiye Ekiplerine Bilgi Donanım Eğitimi Verildi
İstanbul Fatih Belediyesi tarafından Adilcevaz Belediyesi itfaiye amirliğine gönderilen yangın araç gereçlerinin kullanımı için Fatih Belediyesi’nde görev yapan Hakan Karahan ve Adilcevaz Belediyesi İtfaiye Amiri Fuat Tutçu tarafından eğitim verildi.

Adilcevaz Belediye Başkan vekili Şenay Beşkardeş ve Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, itfaiye ekiplerine verilen eğitimi yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Adilcevaz Belediye Başkan vekili Şenay Beşkardeş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Adilcevaz Belediyesi olarak itfaiye ekibimize yangın söndürme, ilk yardım ve itfaiyecilik konusunda sürekli olarak uygulamalı eğitimler vermekteyiz. Bu çerçevede İstanbul Fatih Belediyesi tarafından ekibimize yangın müdahalesinde kullanılabilecek son teknoloji malzemeler gönderilmiştir. Ayrıca Fatih Belediyesi bünyesinde çalışan hemşerimiz Hakan Karahan ilçemize gelerek buradaki personelimize İtfaiye Amirimiz Fuat Bey ile birlikte malzemelerin kullanımı ve yangına nasıl müdahale edecekleri hakkında eğitim vermektedir. Ekibimiz görev yaparken çeşitli tehlikelerle kendileri yüz yüze kalacağı için onlara temel itfaiyecilik ve kendilerini koruma, hangi yangına nasıl ve ne ile müdahale edilmeli, yangının birinci söndürücüsü nedir, yangın söndürme ve araçlarını kullanma becerileri, akaryakıt ve gaz yangını ile diğer yangınlar hakkında sözlü eğitimlerin yanı sıra uygulamalı olarak da eğitim almaktadır. Bu eğitimler sayesinde personelimizi karşılaşabilecekleri risklere karşı hazırlamış olduk. Adilcevaz Belediyesi olarak bizlere bu konuda desteklerini esirgemeyen Fatih Belediyesine ve Hakan Karahan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Adilcevaz Belediyesi itfaiye amirliği bünyesinde çalışan 10 kişilik yangın söndürme ekibine 1 hafta boyunca eğitim verileceği bildirildi.

Kaynak: İHA