Sinirlioğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Çolak İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, KKTC temasları kapsamında KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, “KKTC her konuda her zaman Türkiye’nin desteğine güvenmelidir” dedi.

Müzakere sürecine de değinen Sinirlioğlu, “Müzakerelerde önemli bir fırsat penceresi var önümüzde. Umarız bu fırsat penceresinden olumlu sonuçlar çıkar” ifadelerini kullandı. Bu süreçle Kıbrıs Türk halkının hakları ve güvenliği de teminat altına alınmasını umduğunu söyleyen Sinirlioğlu, “Bu hedefe dönük çabalarınıza katkılarımızı sürdüreceğiz, sizinle birlikte çalışacağız. KKTC’nin huzuru ve refahı için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çolak da, iki hafta önce aynı anlayışla kendisinin Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyareti anımsatarak, ilk ziyaretin iki ülke arasında yapılmasının güzel bir gelenek olduğuna değindi. Türkiye’de yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Çolak, Türkiye’de devam eden şiddetin kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek, bunun bir an önce son bulmasını temenni etti. Tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Çolak, hem Türkiye’de hem de ülkede barış ve istikrarın hakim olmasını diledi.

İki bakanlık arasındaki güçlü bağlara dikkat çeken Çolak, bakanlıkların geçici, önemli olanın ise yapılan işler olduğunu vurguladı. Çözümün önemine işaret eden Bakan Çolak, Türkiye’nin desteğiyle kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA