AK Parti Malatya Milletvekillerinden Esnaf Teşkilatlarına Ziyaret

AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

MESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci ile 6. sıra Milletvekili adayı Ufuk Önalan ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın hazır bulunduğu ziyaret Esnaf Sarayı Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Burada konuşan Çalık, ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

AK Parti'nin ilk iktidara geldiğinde ülkenin sıkıntıda olduğunu anlatan Çalık, esnafın kullandığı kredi faiz oranlarının yüzde 60'larda olduğunu hatırlatarak, "Bu faiz oranını kademeli olarak düşürdük ve yüzde 4'e kadar indirdik. O gün esnaflarımızın kullanmış olduğu kredinin üst limiti sadece 5 bin liraydı. Şu anda kullanılan üst limit 150 bin liraya çıktı. 2003 yılında 63 bin esnafımız kredi kullanıyordu. Şu anda kredi kullanan esnaf sayımız 870 binlere çıktı. 2002 yılında kullandırdığımız kredi miktarı 50 milyon lirayken, şimdi tam 12 milyar liraya çıktı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye karşı bir saldırı yapıldığını anlatan Çalık, "Tüm Türkiye'yi terörize ederek, ekonomiyi dibe vurarak, milletin birliğini, kardeşliğini, sevgisini, hoşgörüsünü ortadan kaldırarak, Türkiye'nin dinamik halini yeniden dip yapar hale getirmek istiyorlar ama buna milletimiz izin vermeyecektir. 7 Haziran'da milletimizin bize vermiş olduğu mesajı aldık. Ayaklarımızın yerden kesildiği anların farkına vardık. Dersimizi aldık diye düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Keskin de günün birlik ve beraberlik zamanı olduğunu vurgulayarak, "Esnaf ve sanatkar camiası birliğimizi bozmaya kalkışanların karşısında duracaktır. Bugün esnaf ve sanatkar camiası, Gezi Parkı odaklı gelişmelerden tutun da devletimize ve hükümetimize yönelik tüm saldırılarda her zaman kendisini öne atmıştır, ülkenin birliği ve beraberliği için hükümete destek vermiştir" açıklamasında bulundu.

Keskin, ekonomik istikrar için siyasi istikrarın olması gerektiğini belirtti.

Ali Evren de 7 Haziran seçiminden sonra hükümetin kurulamadığına değinerek, "İnşallah 1 Kasım'dan sonra ekonomiyi canlandırmak için hükümetimizin yeniden iş başına gelmesini arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Evren, Malatya'da esnafa kullandırdıkları kredinin 56 milyon 475 bin liraya ulaştığını kaydetti.

Kaynak: AA