Aliağa Belediyesi'nden 'Ustalarla Oyunculuk Atölyesi'

Aliağa Belediyesi, oyunculuk hayali kuranlara ve hobi olarak eğitimini almak isteyenlere konservatuar tadında bir oyunculuk eğitimi sunmaya hazırlanıyor.

Aliağa Belediyesi'nden 'Ustalarla Oyunculuk Atölyesi'
Geleceğin oyuncularını yetiştirmek için harekete geçen Aliağa Belediyesi, bu kapsamda “Ustalarla Oyunculuk Atölyesi” programını başlatıyor. ‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’ programı ile 16 yaşını tamamlamış herkese oyunculuk eğitimi verecek olan Aliağa Belediyesi, programa katılanları Türk tiyatrosunun ünlü isimleri ile buluşturacak. Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) ve Fitalkers iş birliğinde gerçekleştirilecek eğitimlerde, Türk Tiyatrosu’nun birbirinden değerli oyuncularından oluşan dev bir eğitmen kadrosu görev yapacak.

7-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programda, 16 yaşını doldurmuş tüm sanatseverlere oyunculuk eğitimi verilecek. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri, ASEV Bale bölümü ve dersliklerinde gerçekleştirilecek olan eğitimler saat 10.00’da başlayacak.

18 USTA İSİMDEN 60 SAAT EĞİTİM

Toplamda 60 saat sürecek oyunculuk eğitimleri alanında uzman 18 eğitmen tarafından verilecek. Eğitimler Türk tiyatrosunun önemli isimleri, Göksel Kortay, Volkan Severcan, Ziya Kürküt, Tamer Karadağlı, Cem Emüler, Galip Erdal, Sim Tolga, Aşkın Tuna, Alkış Peker, Dr. İbrahim Sarıtaş, Murat Kodallı, Yeşim Alıç, Nuri Gökaşan, Zuhal Yalçın, Kerem Atabeyoğlu, Almila Uluer, Bora Severcan ve Atilla Arcan tarafından yürütülecek. Oyunculuktan yaratıcı dramaya, dans ve baleden nefes alma tekniklerine, seslendirmeden yönetmenliğe kadar pek çok farklı disiplinden başlıkların yer alacağı program, 1 hafta boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler halinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA