TİKA Başkanı Çam'ın Kırgızistan Temasları

Çam, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı Dış İlişkiler Birimi Başkanı İsakov, Kültür ve Enformasyon Bakanı Mahsutov, Maliye Bakanı Kasımaliyev ve Sağlık Bakanı Batıraliyev ile görüştü

BİŞKEK – Kırgızistan’a, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörlüğü’nün çalışmalarını yerinde incelemek ve Türk Kızılayı'nın kurban etlerinin dağıtım çalışmalarına katılmak için gelen TİKA Başkanı Serdar Çam, resmi görüşmelerde de bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı Dış İlişkiler Birimi Başkanı Sapar İsakov ile bir araya gelen TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Kültür ve Enformasyon Bakanı Altınbek Mahsutov, Maliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev ve Sağlık Bakanı Talanbek Batıraliyev ile de görüştü.

TİKA’nın Kırgızistan’daki sosyal kalkındırma yardım ve destek programlarının ele alındığı görüşmeler görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Çam, Maliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev, Sağlık Bakanı Talanbek Batıraliyev ve kamu yetkililerinin yanı sıra Türk Büyükelçiliği, TİKA Bişkek Program Ofisi yetkilileri, Türk vatandaşları ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği yönetimiyle, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü tarafından bir restoranda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında TİKA Başkanı Çam, Bişkek'e 500 kilometre uzaklıktaki Karakol şehrinde ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı'nın kurban eti dağıtım organizasyonuna Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş ile katıldı.

Çam, Bişkek'e 10 kilometre uzaklıkta Novopakrovka köyündeki 125 çocuğun barındığı yetim yuvasını ziyaret ederek, kurban eti ile çeşitli hediyeler verdi. Kırgızistan'ın kuzeyindeki başta Bişkek olmak üzere Çuy ve Issık Göl bölgesindeki çalışma programını gerçekleştiren Çam ve beraberindekiler, tarihi, dini ve kültür mekanları da gezdi.

Tarihi kalıntıların yer aldığı Burana Kulesi'nde Çam'a, Türkiye'de lisans eğitimi almış Kırgız gençlerin kurduğu dernek yöneticileri, Kırgızların milli destanı Manas'ı anlatan bir kitap hediye etti.
Kaynak: AA