Papa'nın New York Ziyareti

Papa Franciscus'un New York ziyareti nedeniyle birçok cadde ve bulvar trafiğe kapatıldı

NEW YORK - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un New York ziyareti, kentte yaya ve araç trafiğini olumsuz etkiliyor.

Papa'nın New York'ta bulunduğu süre boyunca fazladan 2 milyon ziyaretçi bekleyen kentte çok yoğun güvenlik önlemleri alan polis, perşembe akşamı başlayan ziyaretin bir gün öncesinden birçok cadde ve bulvarı araç trafiğine kapattı.

Söz konusu yolların arasında kentin lüks mağazalar ve alışverişle özdeşleşmiş ünlü bulvarı Fifth Avenue'nun büyük bir kısmı da bulunuyor.

47'nci caddeden 57'nci caddeye kadar araç trafiğine kapatılan bulvarda, kaldırım kenarlarına yerleştirilen demirler nedeniyle yayaların karşıdan karşıya geçmesine dahi izin verilmiyor.

Kapatılan caddelerin kentin en işlek bölgelerinden Midtown Manhattan'ın kuzeyinde bulunması, farklı güzergahlar arayan araçların Manhattan'ın genelinde trafiği olumsuz etkilemesine neden oldu.

Söz konusu bölgede otobüs seferleri de aksarken, yetkililer toplu taşıma için metro sisteminin kullanılması tavsiyesinde bulunuyor.

- Papa'nın New York programı yoğun

Papa Franciscus, New York ziyaretinin ilk akşamında St. Patrick's Katedrali'nde duaya katılacak. Yarın sabah Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap edecek olan Papa, öğlen saatlerinde 11 Eylül 2001'deki terör saldırısının kurbanlarını anmak için Downtown'daki 9/11 Memorial & Museum'a gidecek.

Daha sonra Manhattan'ın siyahilerle özdeşleşmiş bölgelerinden Harlem'deki Lady Queen of Angels School'u ziyaret etmesi beklenen Papa, kentin simgeleşmiş mekanlarından Central Park'ı araç konvoyuyla geçtikten sonra akşam saatlerinde Madison Square Garden'da dini törene katılacak.

Gün boyunca söz konusu mekanların civarındaki caddelerin hemen hemen tümü araç trafiğine kapatılacak.

Özellikle BM Genel Merkezi'nin civarındaki yolların trafiğe kapanması ve sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle yayaların büyük sıkıntı yaşayacağı tahmin ediliyor.

Papa Franciscus, cumartesi sabahı Philadelphia kentine hareket edecek.
Kaynak: AA