Yeryüzü Doktorları 8 Ülkede Kurban Kesecek

Yeryüzü Doktorları Kurban Bayramı’nda Afrika bölgesinde gerçekleştireceği organizasyonda 8 ülkede kurban kesecek.

Yeryüzü Doktorları 8 Ülkede Kurban Kesecek
Yeryüzü Doktorları (YYD), bağışlanan kurbanlarla Afrika’da açlık sınırı altında yaşayan ülkelerdeki insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Yeryüzü Doktorları kurban organizasyonunu açlık ve yoksulluğun insanları ve toplumları tehdit ettiği Afrika’nın 8 ülkesinde gerçekleştirecek. Dernek üyeleri Afrika yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Grup adına açıklama yapan Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Sekreteri Dr. Oktay Özkan, Afrika ülkelerindeki beslenme durumuna dikkat çekti. Bölgede yaşayan insanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırlık yaptıklarını söyleyen Dr. Oktay Özkan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

“O bölgede Kurban Bayramı’na özgü kırmızı et ihtiyacının giderilmesine yönelik organizasyonumuz var. 8 ayrı ülkede kurban kesimlerimiz olacak. 30 kişilik bir ekibimiz var. Ekipteki dahiliye ve çocuk hastalıkları uzmanları ile sağlık taraması yapacağız. İnsanların bize güvenerek verdikleri emaneti ihtiyacı olan insanlara ulaştırma görevini yerine getirmeye çalışacağız.”

Dr. Oktay Özkan bölgede yaşayan insanların kırmızı et ihtiyacını sadece kurban bayramlarında karşıladığına dikkat çekti. Özkan yapılacak olan yardımlarla insanlarda direnci artırma ve bulaşıcı hastalıkları önleme amaçlarının olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA