Suriyeli Sığınmacıların Edirne Otobanında Bekleyişleri Sürüyor

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne’ye gelen yüzlerce Suriyelinin, otoyolda bekleyişleri ikinci gününde de sürüyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Edirne Valiliği ekipleri Suriyeli sığınmacılara su ve gıda yardımı yapıyor.

Suriyeli Sığınmacıların Edirne Otobanında Bekleyişleri Sürüyor
Ülkenin çeşitli bölgelerinden Edirne’ye ulaşan yüzlerce Suriyeli sığınmacının, kent merkezi otoban gişelerine yakın bir bölgede kurdukları kamp alanında bekleyişleri sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber yeni bir güne uyunan Suriyeli sığınmacılar, bulundukları bölgede kalmakta kararlı olduklarını söyleyerek, sınır kapılarının kendilerine açılmasını istedi. Avrupa’ya gitmek için gerekirse ölümü bile göze alacaklarını vurgulayan Suriyeli sığınmacılar, "Hayvan değiliz, insan gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

OTOYOL KENARINDA ’ŞARJ’ SIRASI

Edirne’ye gelen yüzlerce Suriyeli sığınmacının otoyol kenarında kurdukları kamp alanında bekleyişleri ikinci gününde de devam ediyor. Sosyal medya üzerinden birbirleriyle iletişim sağlayan Suriyeli sığınmacılar kullandıkları cep telefonlarının bataryaları bitince çareyi kendilerini haber yapmak için gelen canlı yayın araçlarına sığınmakta buldular. Sığınmacılar, sabahın erken saatlerinden itibaren cep telefonu bataryalarını doldurmak için kuyruğa girdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Edirne Valiliği ekiplerinin su ve gıda yardımı yaptığı sığınmacılar, bekleyişlerinin ikinci gününde Avrupa’ya gitmekte kararlı olduklarını ve kesinlikle İstanbul’a dönmek istemediklerini söyledi.

Avrupa hayaliyle bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 800 kişilik grup içerisinde çok sayıda çocuk ve bebek de yer alıyor. Zaman zaman basın mensuplarının çekim yapmalarına tepki gösteren sığınmacılar, bölgede görev yapan ve canlı yayın gerçekleştiren gazetecilere açıklama yapan diğer Suriyeli sığınmacılara konuşmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Kaynak: İHA