Beylikler Dönemi Hamamına GEKA Desteği

GEKA'nın, beylikler dönemi Selçuk hamamının restorasyonu için PAÜ'ye 700 bin lira destek vereceği açıklandı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Stratonikeia Antik Kenti'ndeki hamamın restorasyonu için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile mali destek protokolü imzaladı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki beylikler dönemi Selçuklu hamamının turizme kazandırılması için PAÜ tarafından hazırlanan "Stratonikeia Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi"nin, GEKA'nın Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanması nedeniyle rektörlük toplantı salonunda imza töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı konuşmada, 2008 yılından itibaren Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmalarını sürdürdüklerini, antik kentte araştırılmayı bekleyen birçok yapının bulunduğunu belirterek, Stratonikeia'nın birçok dönemi kapsayan bir antik kent haline geldiğini söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, hamamın restore edilmesinden sonra buranın yeni bir tanıtım ve gezi alanı olacağını ifade etti.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise bölgeyi uluslararası alanda bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Yapılan açıklamaların ardından hamamın restorasyonu için GEKA'nın PAÜ'ye yapacağı 770 bin liralık desteğin protokolü imzalandı.
Kaynak: AA