Çocuklar Gökyüzü İle Buluştu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen Mysia Uluslararası Havacılık Festivali’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullarında başarılı olan 80 çocuk hayatlarında ilk kez uçma deneyimini yaşadılar.

Çocuklar Gökyüzü İle Buluştu
Mysia Havacılık Festivali kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleşen etkinlik Edremit Koca Seyit Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarında başarılı ve hiç uçuş tecrübesi olmayan 80 öğrenci Türk Hava Kurumu, ER-AH Uçuş Okulu ve AFA Uçuş Akademisi’ne ait uçaklar ile uçuruldu. 3’er gruplar halinde gerçekleşen 15 dakikalık uçuşlarda öğrenciler uçmanın keyfini ve özgürlüğünü yaşadılar. Çocukların uçuş öncesi ve sonrası heyecanları yüzlerine yansıdı.

Körfez Sprotif Havacılık Kulübü tarafından organize edilen uçuşlar hakkında bilgi veren Başkan Fahrettin Tanınmış “Bu etkinlik bizim festivalimizin sosyal sorumluluk projesi. Gençlerimizi havacılığa hazırlamak için, gençlerimize havacılığı sevdirmek için, ilk ve orta öğretim öğrencilerini, 80’e yakın öğrenciyi uçaklara bindirerek körfez üzerinde bir tur attırıyoruz. Çocukların uçma zevkini harekete geçirmek istiyoruz. İnşallah bunların içinden 5-6 tane pilot çıkar. Ülkemizin pilota çok ihtiyacı var” dedi.

Kaynak: İHA