Uzmanlar, 'Kolon Ve Rektum Kanserlerinin Yeni Yüzü'nü Anlattı

Adana’da ’Kolon ve Rektum Kanserlerinin Yeni Yüzü’ konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumda, kolon ve rektum kanseri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen bilim insanları tarafından Adana’da tartışıldı. Gelişen teknolojiyle birlikte hastalıkla ilgili değişen mücadele yöntemleri de ele alındı.

Uzmanlar, 'Kolon Ve Rektum Kanserlerinin Yeni Yüzü'nü Anlattı
Adana HiltonSA Oteli’ndeki gerçekleşen sempozyuma, çok sayıda bilim insanı katıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Alabaz ve Prof. Dr. Bersoy Şahin’in de konuşmacı olarak yer aldığı sempozyumda, ’Kolon ve Rektum Kanserlerinin Yeni Yüzü’ başlığı altında bilimsel sunumlar yapıldı.

Sempozyumda ilk oturum, Prof. Dr. Alper Akınoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ömer Alabaz, kolon ve rektum kanseriyle mücadelede yeni yöntemlerin geliştiğini anlattı.

Hastalıksız yaşam sürelerinin uzadığını ve bu alanda onkolojik yeniliklerin de olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alabaz, “Bu hastalıklarla mücadelede önemli adımlar atıldı” dedi.

“Sempozyumda hastalıklara karşı yeni ufuklar açılacaktır" diyen Dr. Alabaz, Hastalığın erken evrede saptandığı zaman ameliyat öncesi kemoterapi ve radyoterapiye gerek duyulmadığını sözlerine ekledi.

Sempozyumunun konuşmacılarından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Prof. Dr. Burçak Karaca ise “Rektum kanseri tüm kolorektal kanserlerin yüzde 30 kadarını oluşturmakta olan epidemiyojik, anatomik ve biyolojik açıdan kolon kanserinden son derece farklı seyreden bir kanser çeşididir” şeklinde konuştu.

Son yıllarda erken tanı yöntemlerinin geliştiğini söyleyen Dr. Karaca, “Etkin tedavi yöntemlerinin ortaya çıkışı nedeniyle 5 yıllık sağ kalım oranları yüzde 68’lere ulaşmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA