Yılmazer Açıklaması 'Sapancalı Vatandaşımız En Güzel Hizmete Layık'

Sapanca Belediyesi Halk Meclisi Toplantısı Yanık Mahallesi’nde yapıldı. Toplantıya katılan Başkan Yılmazer, Yanık Mahallesi sakinleri ile yaptığı istişarede istek ve talepleri dinledi.

Yılmazer Açıklaması 'Sapancalı Vatandaşımız En Güzel Hizmete Layık'
Halk Meclisi toplantısında yerel hizmetler kapsamında yapılan çalışmalardan söz eden Başkan Yılmazer, "Halkın duyarlılığına, halkla beraber yönetim hizmetine çok değer veriyoruz. Halkla birlikte yönetim ilkesini belirtip söylem noktasından çıkıp, eylem noktasında fikir alış verişi yapıyoruz. Her adımımızı Sapanca halkı ve ilgili mahalle çerçevesinde atacağız. Öncelikler bağlamında faaliyete geçerek 2 bin 200 öğrencinin okuduğu güzel bir Yüksekokul binamızı açtık, Üniversite’ye devrini yaptık. 1 milyon 700 TL’ye mal oldu. 6 ay gibi kısa bir süre içinde bu projeyi hayata geçirdik. 4 kilometrelik grup yolunu ki bu yolun yapımından Sakarya Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Biz Büyükşehir, küçükşehir demedik, İstanbuldere Mahallesi’ne güzel bir cadde açarak asfaltını attık. Göreve gelir gelmez Milli Emlak’a başvuru yaparak Uzunkum’da halkın nefes alacağı bir alan yaptık. 14 bin metrekarelik alanı halkın hizmetine sunduk. Sosyal etkinlikler orada hayat buluyor. Sapanca sahil bandında Göl’ün taşması sonucu sahil bandında yenilikler yaptık. 50 yıldan beri dokunulmayan sahili Sapanca’ya yakışır şekilde hayata geçirdik. Özkum Tesisleri’nin olduğu yere Sanat Sokağı açtık. Orada vatandaşlarımızın el sanatlarında üretilmiş olan ürünleri satışının yapılacağı dükkanlar koyacağız. Sapanca’ya 21 bin ton asfalt döktük. Bu hizmetleri görmek isteyen Güldibi Mahallesi’ne gitsin. Sapancalı vatandaşlarımız en güzel hizmete layık. Ondan dolayı hizmetlerimiz sırasıyla tüm mahallelere gireceğiz inşallah" dedi.

Yanık Mahallesi’nde temizlik ve çöp alımlarının sıklaştırılmasını talep eden Yanık halkına cevap veren Başkan Yılmazer, yazın nüfusun 120 bine çıkması ile bu sıkıntılara yetişmekte zorlandıklarını söyledi.

Şu an için köyden Mahalleye dönüşen tüm güzergahlarda iki günde bir çöp alımı yaptıklarını söyledi.

Yanık Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşın kendi ürettiği ürünleri satması için Organik Köylü Pazarı talep edildi. Bu talebe anında olumlu yanıt veren Başkan Yılmazer, Pazar stantlarını da yapacağını söyledi.

Organik Köylü Pazarı’nın kurulması için gerekli birimlere talimat geçen Başkan Yılmazer, bu pazarda yer almak isteyenlerin listesini istedi.
Kaynak: İHA